KONKURS „KUCHARZ NA MEDAL”
Dnia 12 kwietnia 2016 r. w Zespole Szkół Zawodowych nr 2 w Dęblinie odbyła się kolejna edycja konkursu „KUCHARZ NA MEDAL”.
Jego tematem były potrawy wegetariańskie, celem – odkrywanie pasji w zawodzie, rozwijanie talentu oraz popularyzowanie potraw wegetariańskich z wykorzystaniem sera żółtego.
W konkursie wzięło udział 7 uczniów naszej szkoły. Uczestnicy mieli 2 godziny na przygotowanie potraw. Każdy z nich miał wykonać 5 porcji. Wszystkie potrawy prezentowały wysoki poziom. Uczniowie wykazali się pomysłowością i kreatywnością.
Konkurs był oceniany przez jury w składzie:
Społeczność szkolna miała możliwość degustacji potraw. Można było je także ocenić – polegało to na oddaniu głosu na potrawę najsmaczniejszą i najbardziej atrakcyjną.
W trakcie konkursu uczestnicy wykonali następujące potrawy:
Oceniający mieli trudne zadanie, ponieważ wszystkie potrawy wyglądały apetycznie i były smaczne.
Po podliczeniu głosów ogłoszono wyniki:
W ocenie społeczności szkolnej najbardziej smakowite były:
Wszystkim uczestnikom serdecznie dziękujemy, zwycięzcom gratulujemy.
Konkurs zorganizowały panie E. Pataj i J.Wiraszka przy wsparciu dyrektora szkoły, p. G.Wojdat.